Selecteer een pagina

Motor & Car Styling

Een Makkelijke Rittenregistratie: Hoe jij jouw kilometers eenvoudig kunt bijhouden!

door | aug 24, 2023 | Styling

We kennen het allemaal wel: de vervelende rittenregistratie die we verplicht moeten maken voor de Belastingdienst. Het bijhouden van jouw zakelijke kilometers kan een vervelende en tijdrovende klus zijn, vooral als je dit handmatig moet doen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel handige en gebruiksvriendelijke apps en software beschikbaar waarmee je dit allemaal veel gemakkelijker kunt bijhouden. In deze blog delen we een aantal tips en tricks over hoe je makkelijke rittenregistratie en kilometerregistratie bij kunt houden.

Gebruik een app!

De makkelijkste manier om jouw rittenregistratie bij te houden, is door gebruik te maken van een app zoals die van Fleetgo. Er zijn talloze apps beschikbaar die jou helpen bij het bijhouden van jouw zakelijke kilometers. Zo zijn er apps waarbij je alleen de begin- en eindbestemming in hoeft te vullen en de app vervolgens automatisch jouw kilometers berekent. Andere apps gebruiken GPS om jouw locatie te volgen en automatisch jouw ritten te registreren. Dit scheelt enorm veel tijd en moeite, en je kunt er zeker van zijn dat jouw rittenregistratie volledig en accuraat is!

Maak gebruik van een GPS-systeem

Als je veel onderweg bent voor jouw werk, kan het handig zijn om gebruik te maken van een GPS-systeem. Deze systemen houden automatisch jouw locatie en afgelegde kilometers bij, waardoor je dit later niet meer handmatig hoeft in te vullen. GPS-systemen zijn verkrijgbaar in vele vormen en maten, van simpele apps tot speciale tracking systemen voor in de auto. Dit bespaart je niet alleen tijd, maar ook een hoop gedoe en papierwerk.

Plan jouw ritten vooraf

Een andere handige tip is om jouw ritten vooraf te plannen. Door jouw ritten van tevoren in te plannen, kun je efficiënter rijden en kun je gemakkelijker bijhouden welke kilometers zakelijk zijn en welke niet. Zo voorkom je dat je later moet gaan uitzoeken welke kilometers wel of niet zakelijk waren, en kun je jouw rittenregistratie gemakkelijk en snel bijhouden.

Hou rekening met je gegevensbescherming

Als je gebruik maakt van een app of systeem om jouw rittenregistratie bij te houden, is het belangrijk om rekening te houden met jouw gegevensbescherming. Kies een systeem dat veilig is en voldoet aan de Europese privacywetgeving, en zorg ervoor dat jouw persoonlijke gegevens veilig worden opgeslagen. Kijk ook of het systeem voldoet aan de regels van de Belastingdienst.

Maak het leuk!

Tot slot: maak het bijhouden van jouw rittenregistratie leuk! Het is misschien niet de meest spannende taak, maar het is wel belangrijk. Maak er een uitdaging van om jouw kilometers zo goed en efficiënt mogelijk bij te houden, en gebruik deze informatie om te kijken waar je nog kunt besparen op reiskosten. Wie weet wat voor interessante inzichten je hieruit kunt halen!

Het bijhouden van jouw rittenregistratie is misschien niet het meest leuke klusje om te doen, maar het is wel belangrijk voor jouw administratie en voor de Belastingdienst. Gelukkig zijn er veel handige en makkelijke manieren om jouw kilometers bij te houden, zoals het gebruik van apps en GPS-systemen, het vooraf plannen van jouw ritten, en het leuk maken van de hele taak. Met deze tips en tricks zorg je ervoor dat jouw rittenregistratie een fluitje van een cent wordt! Voor meer informatie, Klik hier